EIE Skøyen & Ullern

Motta uforpliktende og gratis tilbud på verdivurdering og få maks verdi for boligen din!

Verdivurdering - EIE Skøyen & Ullern
nkb-2021_200px

Mest fornøyde boligkunder 2021

nkb-2021_200px

Mest fornøyde boligkunder 2021

Hva er en verdivurdering?

Når eiendomsmegleren har vært på befaring, er verdivurderingen det beløpet eiendomsmegleren tror det er realistisk at du får for leiligheten eller huset ditt. Å be om en slik vurdering er det første du bør gjøre når du vil selge en bolig og vil vite hva boligen er verdt.

 

Hvordan kommer eiendomsmegleren fram til dette beløpet?

Her er det flere faktorer som spiller inn. De dyktige og lokalkjente eiendomsmeglerne våre går ryddig og kunnskapsrikt til verks, og baserer verdivurderingen på blant annet dette:

  • Beliggenheten, ikke bare den geografiske, men også knyttet til solforhold. Hvis det er en leilighet i en boligblokk, kan også etasjen den ligger i spille en rolle.
  • Hva nærområdet kan by på. Finnes det skoler, barnehager, kafeer, butikker, offentlig transport og annet nyttig i nærheten som også er viktig for de som vurderer å kjøpe boligen din?
  • Standarden, størrelsen og planløsningen
  • Om boligen har balkong, peis, heis, garasjeplass og annet som kan trekke prisen opp
  • Boligens historie og dokumentasjon

 

Hvordan skal jeg forholde meg til denne vurderingen?

Realistisk. Det er en vurdering som stort sett har vist seg riktig når salget går i boks, men den er ingen prisgaranti.

 

Hva er en e-takst?

E-takst er en variant av skriftlig verdivurdering. Mange banker krever det i forbindelse med søknad om lån eller refinansiering av bolig, og dette får du av oss dersom du trenger det.

Når megleren din gir deg en e-takst vil hun i tillegg til den vanlige befaringen av boligen også ta bilder av blant annet kjøkken, bad og fasade. Vurderingen av boligens verdi vil være den samme uansett om du får vanlig verdivurdering eller e-takst.

 

Hva er forskjellen på verdivurdering, prisantydning og takst?

Verdivurderingen er meglerens vurdering av hva boligen din kan være verdt i dagens marked. Denne bruker du og megleren din når dere skal sette prisantydning, og du kan også bruke verdivurderingen når du skal søke om lån i banken.

Prisantydningen setter du som regel i samråd med megleren din. Den skal gjenspeile både hva megleren vurderer som markedsverdien, og hva du er villig til å selge boligen for. Det er viktig at prisantydningen ikke settes lavere enn dette.

Tidligere var det vanlig å få en takst, eller verdi- eller lånetakst, fra en takstmann. I dag er det mer vanlig å få en tilstandsrapport, hvor takstmannen fokuserer på tekniske og bygningsmessige detaljer. Det er ikke lovpålagt å legge frem en rapport fra takstmann, men det er en forventning fra mange kjøpere og derfor noe vi anbefaler. Tilstandsrapporten vil være en del av salgsoppgaven.

 

Personvern

Ved å bestille verdivurdering aksepterer du at EIE eiendom lagrer den kontaktinformasjon som er nødvendig for å oppfylle avtalen med deg.

Les hvordan vi behandler personopplysninger i personvernerklæringen.